Filter op categorie

Kantopsluitingen

Wanneer u een mooie terras, een perk of een gazon heeft aangelegd kunt u het echt afmaken met een mooie kantopsluiting. Dat kunt u doen met palissaden, gazonbanden of blok- en rondobanden. In alle gevallen gaat het erom welke stijl u wenst als afwerking voor uw terrastegels of gazon.

Opsluitbanden, boordstenen en gazonbanden worden bij kantopsluitingen vaak apart genoemd, terwijl het soortgelijke producten zijn. In beide gevallen dienen ze om de scheiding tussen gazon, perk en terras te verstevigen. Het zijn rechte “balkjes” van beton, meestal een meter lang. De breedte verschilt tussen de 5cm en 12cm en een hoogte tot 40cm. Ze kunnen van zowel beton als van natuursteen zijn gemaakt.

Palissades, ook nuttig bij trappen en bordessen

Een palissade is van origine een rij in de grond geslagen palen. In de oudheid werden ze gebruikt om dorpen te beschermen. Tegenwoordig is een palissade meestal bedoeld om hoogteverschillen in tuinen mee te overbruggen. Door een palissade te bouwen blijft het hoger gelegen deel stevig op zijn plaats. Daarnaast worden de palissades ook veel gebruikt om de zijkanten van trappen en bordessen te verstevigen. Een leverancier met een mooi soort palissades zijn bijvoorbeeld Metten of Marshalls. Hier ziet u ook voorbeelden van palissades als stijlelement of schutting.

Blokband of rondoband rond uw gazon?

Wat vindt u mooier: rond of vierkant? Wat dat is het enige verschil tussen een blokband (rectoband) of een rondoband. Verder zijn ze beide van beton, beide in diverse kleuren verkrijgbaar en beide in diverse diktes, hoogte en lengtes verkrijgbaar. In geval van de ronde kunt u nog losse paaltjes kopen waarmee u een mooie bocht kunt maken.

Trottoirbanden en inritbanden

Een trottoirband is een professionele manier van kantopsluiting. De banden zijn net wat groter en grover dan de palissaden of rondobanden die u in een particuliere tuin ziet. Met een trottoirband sluit u normaal gesproken een stoep af. Met inritbanden kunt u dan een schuine oprit maken. Een professionele oplossing dus. Wat niet wegneemt dat u natuurlijk altijd kunt kiezen voor een oplossing van dergelijke zware kwaliteit. Als u functionaliteit belangrijk vindt, dan zijn opsluitbanden en trottoirbanden een zeer effectieve manier van afwerking voor uw tuin, terras of oprit.

Betonnen stootbanden

Eigenlijk zijn stootbanden geen kantopsluiting, maar een speciale categorie. Betonnen stootbanden of biggenruggen beschermen zowel uw auto als uw woning of schutting. Door een stootband in uw parkeervak te leggen kunt u ongestraft een keer onvoorzichtig inparkeren. Stootbanden zijn verkrijgbaar met rechte of ronde uiteinden.

Sierbestrating en tuintegels bij Van Steenbergen Sierbestrating uit de Klomp

Wilt u een goed advies over uw sierbestrating? Twijfelt u over het leggen van siertegels, natuursteen of grind in uw tuin? Wij helpen u om de juiste keuze te maken. We hebben niet alleen jaren ervaring, maar ook een enorm assortiment in grind, tegels of sierbestrating voor u klaarstaan. Ook helpen we u graag met tuinverlichting, schuttingen en de afwatering van uw tuin of terras. Altijd tegen een scherpe prijs én onze eigen bezorgdienst brengt alles netjes bij u aan huis.

Bekijk al onze merken

Bezoek ons showterrein van 1.500 m2

Kom naar Van Steenbergen Sierbestrating en laat je inspireren door onze sfeervolle showroom in de Klomp. Ruim 1.500 vierkante meter voorbeelden van klinkers, sierbestrating en tuintegels. Te veel keus? Wij helpen u op weg en geven je een gedegen advies. Wij leveren in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Arnhem, Amersfoort, Arnhem en in de Betuwe.

Over steenbergen