Stoeptegels en grindtegels

Een grindtegel heeft twee belangrijke eigenschappen. Of het nu witte grind, zwart/wit, wit/geel of het traditionele gemengde grind is, het grote aantal kleurcombinaties zorgt ervoor dat er altijd wel een tegel is die bij u past. Daarnaast is deze tegelsoort een voordelige terrastegel. Door de populariteit van deze stoeptegel zijn de volumes altijd groot en daardoor de prijzen wat gunstiger.

Stoeptegels met geschiedenis

Grindtegels zijn eigenlijk betontegels met een hoog gehalte grind in de toplaag. Door de toplaag zand en cement uit te wassen ontstaat de gewassen klassieke tegel ofwel grindtegel of griontegel. Uit het woord grindtegel komt de verbastering grondtegel. De grindtegel is één van de oudste soorten buitentegels. Ze zijn rond 1960 bedacht door Mien Ruys, een bekende tuinontwerpster die ook het gebruik van spoorbielzen in tuinen introduceerde. De meeste fabrikanten hebben deze tegel in hun assortiment waardoor er veel kleurvarianten verkrijgbaar zijn.

Alternatieven voor grindtegels

Een alternatief voor de klassieke grindtegel zijn de uitgewassen tegels met natuursteen. Denk aan de Geocolor 3.0 tegels van Mbi. Deze tegels hebben een bovenkant die lijkt op die van grindtegels, maar ze bieden een variatie in de tegelformaten. De Geocolor 3.0 betontegels zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in vierkante maten vanaf 60x60cm tot 80x80cm en rechthoeken van 20x30cm. Met deze varianten kunt u eenvoudig tegels in wildverband leggen.

Sierbestrating en tuintegels bij Van Steenbergen Sierbestrating uit de Klomp

Wilt u een goed advies over uw sierbestrating? Twijfelt u over het leggen van siertegels, natuursteen of grind in uw tuin? Wij helpen u om de juiste keuze te maken. We hebben niet alleen jaren ervaring, maar ook een enorm assortiment in grind, tegels of sierbestrating voor u klaarstaan. Ook helpen we u graag met tuinverlichting, schuttingen en de afwatering van uw tuin of terras. Altijd tegen een scherpe prijs én onze eigen bezorgdienst brengt alles netjes bij u aan huis.

Bekijk al onze merken

Bezoek ons showterrein van 1.500 m2

Kom naar Van Steenbergen Sierbestrating en laat je inspireren door onze sfeervolle showroom in de Klomp. Ruim 1.500 vierkante meter voorbeelden van klinkers, sierbestrating en tuintegels. Te veel keus? Wij helpen u op weg en geven je een gedegen advies. Wij leveren in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Arnhem, Amersfoort, Arnhem en in de Betuwe.

Over steenbergen