Dakterrastegels

Een dakterrastegel of lichtgewicht tegel is een bijzonder soort tegel. Doordat een dak of balkon geen onbeperkt gewicht mag dragen is het belangrijk om voor dakterrassen en balkons speciale dakterrastegels te gebruiken. Wij leveren diverse types dakterrastegels van merken zoals Excluton en de MBI GeoColor Light of de Terratops. Let op, dakterrastegels kunnen soms minder gewicht dragen dan gewone terrastegels.

Welke tegel voor uw dakterras?

Tegels voor dakterrassen zijn er in diverse maten. Van tegels 30x30cm tot tegels van wel 100x100cm. Wanneer u een bescheiden dakterras heeft zorgt een grote tegel er voor dat het terras wat groter lijkt. Andersom maakt een kleine tegel het terras weer wat intiemer. Kleine dakterrastegels hebben het voordeel dat oneffenheden minder opvallen omdat de overspanningen wat kleiner zijn. Een klein nadeel is het grotere aantal voegen. U leest het, elke afmeting heeft zijn voordelen.

Rubber tegels als alternatief op uw balkon

Rubbertegels zijn vooral bekend als tegel op speelplaatsen en rondom klimtoestellen. Echter door de grote variatie in het aanbod zijn er diverse hardheden verkrijgbaar. De stevige rubbertegels zijn zeer goed inzetbaar als balkontegel. Als derde optie kunt u kiezen voor composiet terrastegels. Dit zijn vloerdelen gemaakt van hout en kunststof. De composietvloeren lijken op hout maar kunnen heel erg goed tegen verschillende weersinvloeden.

Sierbestrating en tuintegels bij Van Steenbergen Sierbestrating uit de Klomp

Wilt u een goed advies over uw sierbestrating? Twijfelt u over het leggen van siertegels, natuursteen of grind in uw tuin? Wij helpen u om de juiste keuze te maken. We hebben niet alleen jaren ervaring, maar ook een enorm assortiment in grind, tegels of sierbestrating voor u klaarstaan. Ook helpen we u graag met tuinverlichting, schuttingen en de afwatering van uw tuin of terras. Altijd tegen een scherpe prijs én onze eigen bezorgdienst brengt alles netjes bij u aan huis.

Bekijk al onze merken

Bezoek ons showterrein van 1.500 m2

Kom naar Van Steenbergen Sierbestrating en laat je inspireren door onze sfeervolle showroom in de Klomp. Ruim 1.500 vierkante meter voorbeelden van klinkers, sierbestrating en tuintegels. Te veel keus? Wij helpen u op weg en geven je een gedegen advies. Wij leveren in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Arnhem, Amersfoort, Arnhem en in de Betuwe.

Over steenbergen