Tuintegels & terrastegels

Tussen een tuintegel en een terrastegel zit in principe geen verschil. Hoe u ze noemt, we hebben er een enorme keuze in. Van goedkope betontegels tot exclusief natuursteen of keramische terrastegels. Vroeger sprak men over tuintegels wanneer het ging over de grote 60x60cm of 60x40cm beton- of grindtegels. De grote tegels die u vaak zag liggen als tuinpad of staptegels. Deze formaten tegels worden nu ook vaak gebruikt in terrassen. Soms zelfs in formaten van 100×100. Vaak als betontegels, maar u ziet ze ook wel in natuursteen of composiet.

Terrastegels als basis voor uw tuin

Hoe mooi een groene tuin ook is, u wilt ook lekker kunnen zitten. Dat kan natuurlijk ook op gras of grind, maar een goede terrastegel geeft nu eenmaal een mooie vlakke basis voor uw tuinset. Op een terras van tegels staat alles net wat vlakker en steviger. Wat wel van belang is, een mooi gelegd terras begint bij de basis, het zandbed of gestabiliseerd bed. Als dat niet vlak is, zult u ook de tegels in het terras niet vlak kunnen leggen. We geven u graag advies of we bevelen u een aantal hoveniers of stratenmakers aan.

Natuursteen, keramisch of betontegels?

Als u voor terrastegels gekozen heeft, dan begint het pas echt. Welk type tegel is voor u nu de beste? Natuursteen is een prachtig materiaal voor terrastegels, het is altijd uniek, geeft enorm veel sfeer en past bij mensen die voor het gevoel gaan. Een betontegel is iets goedkoper dan natuursteen. Betontegels hebben geen speciaal onderhoud nodig, is maatvast en ze zijn verkrijgbaar in enorm veel maten en kleuren. Gebakken tegels zijn een compromis tussen natuursteen tegels en betontegels. Ze hebben het authentieke gevoel en meer mogelijkheden dan natuursteen, maar minder keuze en maten dan bij betontegels. Keramische terrastegels zijn de technische hoogvliegers van de tuin. Maatvast, slijtvast, antislip en in vele maten en kleuren verkrijgbaar. Het enige minpunt, ze zijn wat duurder dan een betontegel.

Sierbestrating en tuintegels bij Van Steenbergen Sierbestrating uit de Klomp

Wilt u een goed advies over uw sierbestrating? Twijfelt u over het leggen van siertegels, natuursteen of grind in uw tuin? Wij helpen u om de juiste keuze te maken. We hebben niet alleen jaren ervaring, maar ook een enorm assortiment in grind, tegels of sierbestrating voor u klaarstaan. Ook helpen we u graag met tuinverlichting, schuttingen en de afwatering van uw tuin of terras. Altijd tegen een scherpe prijs én onze eigen bezorgdienst brengt alles netjes bij u aan huis.

Bekijk al onze merken

Bezoek ons showterrein van 1.500 m2

Kom naar Van Steenbergen Sierbestrating en laat je inspireren door onze sfeervolle showroom in de Klomp. Ruim 1.500 vierkante meter voorbeelden van klinkers, sierbestrating en tuintegels. Te veel keus? Wij helpen u op weg en geven je een gedegen advies. Wij leveren in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Arnhem, Amersfoort, Arnhem en in de Betuwe.

Over steenbergen