Hardsteen bestrating

Onder hardstenen bestrating verstaan wij de natuurstenen bestrating. Hieronder vallen de granieten kinderkopjes en courtstones, maar ook leistenen terrastegels of basalt tegels. Ons assortiment hardsteen bestrating bevat elke kleur of maat die u zich maar kunt wensen. Van het blauwe Vietnamese hardsteen tot de beige zandsteen tegels. Wilt u een advies, kom dan gerust langs in De Klomp.

Gekliefde of gezaagde hardsteen bestrating

Hardsteen kan op twee manieren op maat worden gebracht. Door de natuursteen te kloven ontstaan er ruwe stenen. Kinderkopjes ziet u vaak in gekloofde vorm. Doordat er een ruime voeg wordt aangehouden is een afwijking in de maat geen ramp. Sterker, het geeft de gekliefde straatstenen hun charme. Natuursteen dat gezaagd is, is veel maatvaster. Deze stenen en tegels kunnen heel strak gelegd worden. Een tussenoplossing tussen gekliefd en gezaagd is de getrommelde steen. Hier worden de gezaagde stenen getrommeld tot ze een verweerd en gebruikt uiterlijk hebben. Echter dit ziet u vooral op de hoeken en randen. De gekloofde hardsteen klinkers hebben ook ruwe zijkanten. Marshalls is één van de grote leveranciers van natuursteen en replica natuurstenen bestrating.

Kleuren hardsteen

Zoveel soorten hardsteen als er zijn, zo groot zijn ook de kleurvariaties. Van bijna zwart basalt tot zacht beige kalksteen. Er is groene porfiet hardsteen tot roestbruin tot bijna gouden leisteen of slate. Zoals bij zoveel keuzes draait het echt om smaak. De ene soort is harder of minder gevoelig voor vuil. Een andere is bijna onderhoudsvrij. Allemaal belangrijk, maar als het er op aan komt wilt u gewoon genieten van uw terras of oprit.

Sierbestrating en tuintegels bij Van Steenbergen Sierbestrating uit de Klomp

Wilt u een goed advies over uw sierbestrating? Twijfelt u over het leggen van siertegels, natuursteen of grind in uw tuin? Wij helpen u om de juiste keuze te maken. We hebben niet alleen jaren ervaring, maar ook een enorm assortiment in grind, tegels of sierbestrating voor u klaarstaan. Ook helpen we u graag met tuinverlichting, schuttingen en de afwatering van uw tuin of terras. Altijd tegen een scherpe prijs én onze eigen bezorgdienst brengt alles netjes bij u aan huis.

Bekijk al onze merken

Bezoek ons showterrein van 1.500 m2

Kom naar Van Steenbergen Sierbestrating en laat je inspireren door onze sfeervolle showroom in de Klomp. Ruim 1.500 vierkante meter voorbeelden van klinkers, sierbestrating en tuintegels. Te veel keus? Wij helpen u op weg en geven je een gedegen advies. Wij leveren in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Arnhem, Amersfoort, Arnhem en in de Betuwe.

Over steenbergen