Sierbestrating en klinkers

Bij van Steenbergen Sierbestrating weten we alles, maar dan ook echt alles van sierbestrating, (gebakken) klinkers, straatstenen, ondergrond en afwateren. We kunnen u niet alleen adviseren welke klinker bij uw tuin past, we geven u ook graag tips over de beste oplossingen voor uw tuin. Hoe haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte? Welke klinker of straatsteen is geschikter wanneer uw tuin veel of weinig zon krijgt? Wilt u graag tuinieren of juist een onderhoudsarme tuin? Op al deze vragen geven we u graag een goed antwoord. Kom eens langs in de Klomp en zie met uw eigen ogen wat er allemaal mogelijk is met klinkers en sierbestrating.

Gebakken klinker of betonnen klinker?

Betonnen klinkers of betonnen straatstenen worden door een groot aantal bedrijven geproduceerd. Betonnen klinkers zijn sterk, verkrijgbaar in een groot aantal kleurvarianten en hebben soms, afhankelijk van de producent, speciale slijtvaste toplagen. Deze kleurechte toplagen zorgen voor een betere kleurvaste klinker. Ook qua comfort staan deze moderne betonnen klinkers op een hoog niveau. Mooie voorbeelden van betonnen klinkers zijn de GeoColor klinkers van MBI en de geïmpregneerde Eliton klinkers van RedSun.

Gebakken klinkers zijn gemaakt van klei. Ze bestaan al sinds de middeleeuwen. Als u een landelijke, authentieke uitstraling wilt dan zijn gebakken klinkers een prachtige keuze. Er zijn nieuwe strakke gebakken klinkers maar ook verouderde die zijn getrommeld voor de gebruikte uitstraling. Een gebakken klinker van goede kwaliteit geeft een heldere klank als u er twee tegen elkaar tikt. Hoe helderder de klank, hoe beter de klinker. Gebakken klinkers blijven mooi van kleur, slijten bijna niet en zijn krasvast. Wienerberger is één van de bekendste leveranciers van gebakken klinkers.

Een strakke klinker of een klinker met een facet?

Behalve de eindeloze variatie in kleuren en maten, kunt u ook nog eens kiezen tussen klinkers met of zonder facet. Een facetrand is een schuine kant van 45 graden rondom klinker. De strakke klinkers zonder facet hebben als voordeel dat er weinig zand in de naden kan waaien. Hierdoor zal onkruid wat minder kans hebben. Klinkers met een facet hebben een speelser uiterlijk en zijn minder gevoelig voor beschadigingen.

Sierbestrating en tuintegels bij Van Steenbergen Sierbestrating uit de Klomp

Wilt u een goed advies over uw sierbestrating? Twijfelt u over het leggen van siertegels, natuursteen of grind in uw tuin? Wij helpen u om de juiste keuze te maken. We hebben niet alleen jaren ervaring, maar ook een enorm assortiment in grind, tegels of sierbestrating voor u klaarstaan. Ook helpen we u graag met tuinverlichting, schuttingen en de afwatering van uw tuin of terras. Altijd tegen een scherpe prijs én onze eigen bezorgdienst brengt alles netjes bij u aan huis.

Bekijk al onze merken

Bezoek ons showterrein van 1.500 m2

Kom naar Van Steenbergen Sierbestrating en laat je inspireren door onze sfeervolle showroom in de Klomp. Ruim 1.500 vierkante meter voorbeelden van klinkers, sierbestrating en tuintegels. Te veel keus? Wij helpen u op weg en geven je een gedegen advies. Wij leveren in de regio Ede, Veenendaal, Wageningen, Barneveld, Arnhem, Amersfoort, Arnhem en in de Betuwe.

Over steenbergen