Zand, grind en split

Zand, grind en split

Zand, grind en split

Zand, grind en split

Zand, grind en split

We leveren diverse soorten zand, grind en split, ideaal voor uw tuinpad, oprit of als decoratie. Er zijn vele soorten en kleuren verkrijgbaar. Zoals bont grind, Ardenner split of Schots granietsplit. Qua zand is er de keuze uit ophoogzand, voegzand, brekerzand of speelzand. Vergis u niet in de soorten zand, de korrel heeft per soort een verschillende vorm, afmeting en eigenschap. Hierdoor kunt u ze niet zomaar verwisselen in uw tuin. Brekerzand onder uw terrastegels gaat echt niet werken als u wilt egaliseren.

Bont grind

Grind ontstaat door de slijpende werking van stromend water langs rotssteen. Deze natuurlijke slijping maakt de kiezels mooi glad en rond. Hierdoor is het grind prettig beloopbaar, ook met blote voeten. De kleur is afhankelijk van de soorten steenrots waarlangs het water stroomt. Bont grind, ook wel Moraine grind genoemd, is een verzameling van verschillende steensoorten die wit, grijs, geel en bruin zijn.

Ardenner split of Schotse granietsplit

Splitsteen is hoekiger van vorm. Grote blokken rots worden telkens gebroken tot een fijnere fractie. Daardoor is de split stabieler dan grind, maar het vraagt wel iets meer onderhoud. Split is ideaal voor de oprit of parkeerplaats, aangezien de steensoort voldoende hard is.

Ardenner split komt van kalksteen uit de Belgische Ardennen. Het is een egaal grijs split. Rode of Schotse granietsplit wordt gewonnen in de groeves van Schotland. Met behulp van explosieven wordt het uit de rotsen gehaald. Schots split is erg hard en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt langs spoorlijnen.

Honingraatpanelen en anti-worteldoek tegen onkruid

Wilt u een nog stabieler grindpad, gebruikt u dan Stabilo honingraatpanelen. Als u dan met uw wielen in het grind of split draait, blijft alles mooi op zijn plaats liggen. Tegen het onkruid kunt u een laag van anti-worteldoek leggen. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.