Natuursteen tegels

Natuursteen tegels

Natuurstenen tegels zijn bij ons verkrijgbaar in een groot aantal steensoorten. Van granieten tegels tot Belgisch hardsteen. Van basalt tot zandsteen. De kleuren van het steen variëren van beige bruin tot bijna zwart. Afhankelijk van de steensoort zijn de tegels gemarmerd (bijvoorbeeld Travertin), gespikkeld (graniet en basalt) of gevlekt (Vietnamees, leisteen of zandsteen). Geen terrastegel is hetzelfde wanneer u kiest voor natuursteen. Elke tegel is uniek, sommige tegels hebben zelfs kleine versteende fossielen aan de oppervlakte. Prachtig om te zien, een verrijking voor ieder terras en elke tuin.

Natuursteen tegel of flagstone?

Wanneer we het hebben over natuursteen tegels, denken veel mensen direct aan de beroemde flagstones. Flagstones zijn echter geen tegels maar gebroken schijven natuursteen. De vorm is grillig en bij het leggen van flagstones krijgt u al snel wat grotere voegen. Natuursteen tegels hebben vaste maten en zijn eenvoudiger te leggen. Kijk voor ideeën bij bekende merken als TuinVisie en Marshalls.

Afmetingen van natuurstenen tegels

Anders dan betontegels, hebben natuurstenen tegels iets minder mogelijkheden in het formaat. De grootste natuurstenen tegel is 120x120cm. Deze zijn echter niet in alle soorten natuursteen verkrijgbaar. Ook vraagt het leggen van dergelijke tegels veel aandacht. We adviseren u dan ook met een professional samen te werken. De populaire 60×60 tegels zijn bij elke steensoort verkrijgbaar. In veel gevallen zijn er ook tegels in lengtematen zoals 100x20cm verkrijgbaar. Deze worden ook voor vijverranden gebruikt. Een alternatief voor natuursteen zijn de GeoSenza tegels van MBI.