Dakterrastegels

Een dakterrastegel of lichtgewicht tegel is een bijzonder soort tegel. Doordat een dak of balkon geen onbeperkt gewicht mag dragen is het belangrijk om voor dakterrassen en balkons speciale dakterrastegels te gebruiken. Wij leveren diverse types dakterrastegels van merken zoals Excluton en de MBI GeoColor Light of de Terratops. Let op, dakterrastegels kunnen soms minder gewicht dragen dan gewone terrastegels.

Welke tegel voor uw dakterras?

Tegels voor dakterrassen zijn er in diverse maten. Van tegels 30x30cm tot tegels van wel 100x100cm. Wanneer u een bescheiden dakterras heeft zorgt een grote tegel er voor dat het terras wat groter lijkt. Andersom maakt een kleine tegel het terras weer wat intiemer. Kleine dakterrastegels hebben het voordeel dat oneffenheden minder opvallen omdat de overspanningen wat kleiner zijn. Een klein nadeel is het grotere aantal voegen. U leest het, elke afmeting heeft zijn voordelen.

Rubber tegels als alternatief op uw balkon

Rubbertegels zijn vooral bekend als tegel op speelplaatsen en rondom klimtoestellen. Echter door de grote variatie in het aanbod zijn er diverse hardheden verkrijgbaar. De stevige rubbertegels zijn zeer goed inzetbaar als balkontegel. Als derde optie kunt u kiezen voor composiet terrastegels. Dit zijn vloerdelen gemaakt van hout en kunststof. De composietvloeren lijken op hout maar kunnen heel erg goed tegen verschillende weersinvloeden.