Betontegels

Betontegels

Betontegels

Betontegels

Betontegels

Betontegels

Betontegels

Betontegels

Betontegels zijn al jaren geliefd. Bij het grote publiek omdat betontegels een voordelige oplossing is met veel mogelijkheden qua maat en kleur. Vooral de 20×30 en de 60×60 formaten in de zwarte, antraciet en grijze tinten zijn populair. Bij de hoveniers en stratenmakers zijn ze geliefd omdat ze eenvoudig te leggen zijn door de vaste maten. Hierdoor kunnen ze snel meters maken terwijl het terras mooi strak gelegd wordt. Bekende merken betontegels zijn de Mondo X, Metten, MBI en RedSun.

Grote tegels of juist kleine?

Tot een aantal jaren geleden waren vooral de wat kleiner formaten tegels zoals de 20×30 betontegels heel populair. Als u een grote tegel zag, dan was dat maximaal tot een 50×50 tegel. De laatste jaren zijn de grote betontegels in opmars. Een tegel van 60×60 is niet vreemd en steeds vaker verschijnen de echt grote formaten betontegels van wel 100×100 of nog groter. Mondo X van Excluton heeft hier een mooi assortiment in.

Een goede ondergrond

Wat voor u de beste keuze is, hangt van een aantal factoren af. Ten eerste, wat vindt u mooi? Daarnaast, wat is het formaat van de tuin of het terras? Een grote tuin kan nu eenmaal een veel grotere tegel hebben. Ook het budget speelt een rol. Zowel een grote als een kleine betontegel hebben een zorgvuldig gelegde ondergrond nodig. Toch telt een goede ondergrond bij een grote tegel net wat zwaarder vanwege de kans van opwippen van de tegel bij een ondergrond die niet vlak en stevig is. In het aanbrengen van een goed gestabiliseerd bed zitten nu eenmaal wat meer kosten dan een zandbed.