Getrommelde bestrating

Getrommelde bestrating

Getrommelde bestrating geeft uw terras of oprit een klassieke uitstraling. Door de klinkers of tegels te trommelen raken ze de scherpe kantjes kwijt en zien ze er gebruikt uit. Wij verkopen zowel de moderne getrommelde bestrating zoals de 20×30 klinkers, abbeystones en de echt klassieke “oud Hollandse” klinkers.

Oud Hollands

Een veel gebruikte term voor getrommelde klinkers is “oud Hollands”. Oud Hollands is een verzamelnaam voor de grote diversiteit aan gebakken klinkers in diverse kleuren en formaten. Hieronder vallen onder andere de Rijn en de IJssel formaten, de Waaltjes, de dikformaten en de keiformaten. Ook de beroemde kinderkoppen zou u onder de oud Hollandse stenen kunnen plaatsen. Echter, dit zijn natuurstenen van graniet. De moderne varianten hierop zijn de Stonehedge kinderkoppen of de RedSun Tumbelton stenen.

Betonklinkers getrommeld

De Tambour klinkers van TuinVisie zijn meest bekende getrommelde klinkers. In ieder geval is het de meest bekende naam, een begrip. U zult ongemerkt al vele malen over een stoep of terras van bonte of Antraciet Tambours zijn gelopen. Het licht getrommelde uiterlijk geeft de stenen een nostalgisch uiterlijk. De Tambour stenen worden geleverd in zeven kleurvarianten en in acht formaten. Van een kleine 10x10cm tot een robuuste 20x30cm of het bekende Waalformaat, Rijnformaat of Dikformaat.