Beton bestrating
Beton bestrating

Betonbestrating

Onder betonbestrating verstaan wij betonnen klinkers, betonnen tegels en betonnen tegelranden of kantopsluiting. Beton is een van de meest gebruikte materialen om goedkope en duurzame bestratingen te maken. Wij leveren betonnen bestrating van onder andere MBI, RedSun, Excluton en Tuinvisie (Tambour klinkers). Voor de luxere klinker bieden we u bestrating van Metten.

Kwaliteiten in betonnen bestrating

Betonnen klinkers en tegels zijn grofweg op te delen in drie kleurkwaliteiten.

  • De door en door gekleurde klinkers die gekleurde natuurlijke materialen zoals basalt of arduin (vulkaangesteente). Dit is van nature zwart en zal zijn kleur dus niet verliezen. De producten van Metten zijn hier een goed voorbeeld van.
  • Betonnen bestrating met een speciale toplaag van gekleurde steen zoals de MBI GeoColor, de Smartton Vintage en de Eliton.
  • De goedkoopste methode is het toevoegen van kleurstof aan het betonmengsel. Het nadeel van deze betonklinkers is dat de kleur langzaam zal verdwijnen.

De druk waarmee het beton geperst wordt bepaalt de sterkte van de bestrating in hoge mate. Hoe hoger de druk, hoe sterker de klinker of tegel. Een speciale toplaag zoals de Eliton en de GeoColor klinkers maken een extreem kleurvaste deklaagsteen.

Betonstraatstenen

Betonklinkers worden officieel straatbetonstenen genoemd. De term betonklinker is ontstaan uit de term klinker. Klinker stond vroeger voor gebakken straatstenen, de straatbaksteen. Toen de straatbetonstenen werden geïntroduceerd werd dit in de volksmond al snel betonklinker genoemd. De betonbestrating heeft in vergelijk met asfalt een aantal grote voordelen. Bij reparatie vervangt u gewoon wat klinkers. U kunt er patronen mee leggen en makkelijk met kleuren spelen. En ze zijn goed bestand tegen extreme temperatuur en druk.