Sierbestrating & klinkers

Sierbestrating en klinkers

Bij van Steenbergen Sierbestrating weten we alles, maar dan ook echt alles van sierbestrating, (gebakken) klinkers, straatstenen, ondergrond en afwateren. We kunnen u niet alleen adviseren welke klinker bij uw tuin past, we geven u ook graag tips over de beste oplossingen voor uw tuin. Hoe haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte? Welke klinker of straatsteen is geschikter wanneer uw tuin veel of weinig zon krijgt? Wilt u graag tuinieren of juist een onderhoudsarme tuin? Op al deze vragen geven we u graag een goed antwoord. Kom eens langs in de Klomp en zie met uw eigen ogen wat er allemaal mogelijk is met klinkers en sierbestrating.

Gebakken klinker of betonnen klinker?

Betonnen klinkers of betonnen straatstenen worden door een groot aantal bedrijven geproduceerd. Betonnen klinkers zijn sterk, verkrijgbaar in een groot aantal kleurvarianten en hebben soms, afhankelijk van de producent, speciale slijtvaste toplagen. Deze kleurechte toplagen zorgen voor een betere kleurvaste klinker. Ook qua comfort staan deze moderne betonnen klinkers op een hoog niveau. Mooie voorbeelden van betonnen klinkers zijn de GeoColor klinkers van MBI en de geïmpregneerde Eliton klinkers van RedSun.

Gebakken klinkers zijn gemaakt van klei. Ze bestaan al sinds de middeleeuwen. Als u een landelijke, authentieke uitstraling wilt dan zijn gebakken klinkers een prachtige keuze. Er zijn nieuwe strakke gebakken klinkers maar ook verouderde die zijn getrommeld voor de gebruikte uitstraling. Een gebakken klinker van goede kwaliteit geeft een heldere klank als u er twee tegen elkaar tikt. Hoe helderder de klank, hoe beter de klinker. Gebakken klinkers blijven mooi van kleur, slijten bijna niet en zijn krasvast. Wienerberger is één van de bekendste leveranciers van gebakken klinkers.

Een strakke klinker of een klinker met een facet?

Behalve de eindeloze variatie in kleuren en maten, kunt u ook nog eens kiezen tussen klinkers met of zonder facet. Een facetrand is een schuine kant van 45 graden rondom klinker. De strakke klinkers zonder facet hebben als voordeel dat er weinig zand in de naden kan waaien. Hierdoor zal onkruid wat minder kans hebben. Klinkers met een facet hebben een speelser uiterlijk en zijn minder gevoelig voor beschadigingen.