Gert van Toorn

Gert van Toorn is specialist in gebakken bestrating en gebakken metselstenen. Van Toorn is vooral sterk in gebakken steen van merken als Wienerberger en Daas. Alle soorten steen die we bij Gert van Toorn inkopen zijn gemaakt van klei. Hierdoor kunnen we garanderen dat de producten kleurvast zijn en hard van kwaliteit. Enig minpuntje, ze kosten iets meer dan de standaard betonklinkers.

Keramische stenen van Daas en CRH Clay

Daas is een Nederlandse fabrikant van gevelstenen en straatstenen. Op drie locaties produceren ze gebakken stenen zoals de Daas WF series. In deze serie klassieke klinkers vallen de Wexford Classic klinkers en de zeer strakke Beeckesteyn Classic. Getrommelde straatbakstenen gemaakt via de vormbakmethode die zowel in de tuin als in de openbare ruimte goed tot hun recht komen.

CRH Clay is leverancier van zowel gevelbakstenen als staatbakstenen. Na een reorganisatie gaat de straatbakstenen activiteit van CRH Clay door als Bylandt Straatbaksteen en de gevelbakstenen divisie als Façade Beek. Bylandt is vooral bekend van de Lingeformaat klinkers. De Lingeformaat klinkers (ca. 240 x 80 x 65) zijn net wat langer dan de traditionele Waal- en Dikformaten wat een mooi effect geeft op een oprit. Steenfabriek Façade Beek bestaat al meer dan honderd jaar. Al die jaren ervaring ziet u terug in hun prachtige collectie gevelbakstenen. We laten u graag wat voorbeelden zien in onze showroom.